Social 20-talsfyra med sagolik utsikt!

Alla bilder
Ioana Monciu Amores
Din mäklare Ioana Monciu Amores 070-456 40 59 [email protected]
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Skånegatan 107 Södermalm - Sofia 4.5 rok 123 kvm Pris på förfrågan
I tyst och ostört läge, invid Nytorget, högt upp i huset i ett välskött tjugotalshus finns nu ett unikt tillfälle att förvärva en social och genomgående bostad utöver det vanliga. Här bjuds, från den stora sällskapspelen med vacker eldstad, på en hänförande utsikt över Vitabergsparken med Sofia kyrka som tronar sig upp i förgrunden.

Den genomgående planlösningen, det höga läget i huset med de stora fönsterpartierna och den generösa takhöjden skapar en underbar känsla av ljus rymd. Genomgående finns tidstypiska detaljer bevarade, fönster med vackert spröjs och spanjoletter, djupa fönsternischer, speglade dörrar och fiskbensmönstrad parkett som ger bostaden extra karaktär.

Interiört erbjuder bostaden tre rymliga sovrum, varav ett med ljuvlig balkong mot prunkande innergård, ett lyxigt badrum med Victorian tiles golv, WC med tvättmaskin och torkskåp, mysigt och praktiskt kök med matplats för många, rymlig klädkammare och ett vardagsrum med eldstad som ansluter till matsal och inbjuder till sociala sammankomster för stora sällskap.

Här bor du i lugna kvarter i genuina och mysiga Sofia, granne med vackra kulturhus och grönskande Vitabergsparken. Samtidigt har du populära Nytorget, Urban Deli och Södermalms stora utbud av uteliv runt hörnet. Goda kommunikationer med både närhet till tunnelbana och bussar, dessutom beräknas ny tunnelbanestation, ett stenkast bort, vara klar 2030. Mycket välskött förening med grönskande innergård och mysig ljussättning när mörkret faller samt vacker portuppgång där man med hjälp av byggnadsantikvarie har återställt väggar och tak i original. Välkommen till ett hem att älska!
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Skånegatan 107
  Område
  Södermalm - Sofia, Stockholm
  Förening
  BRF Kopparn 5
  Lgh.nr
  12
  Boarea
  123 m²
  Areakälla
  Faktisk uppmätning
  Antal rum
  4.5 rum och kök
  Våningsplan
  Våning 3. Hiss finns.
  Balkong
  Ja
  Månadsavgift
  6 973 kr/mån Inkl. värme och vatten, balkongtillägg om 75 kr + Bredbandstillägg om 125 kr tillkommer.
 • ÖVRIGT
  Till bostaden hör nyttjanderätten till två vindsförråd.

  Bostadsytan är enligt föreningens register 125 kvm men har blivit uppmätt till 123 kvm.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1929
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2018-09-21)
  Primärenergital
  167 kWh/m2 och år
  Energiklass
  F
 • Namn
  BRF Kopparn 5
  Adress
  Skånegatan 107
  Byggnadsår
  1929
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  716421-1406
  Föreningens ekonomi
  Föreningen höjde avgiften med 8 % från och med januari 2024. Föreningens lån: 4,5 miljoner är rörliga enligt Stibor, 3,6 miljoner har precis bundits om på 2 år och 2,4 miljoner på 3 år. (information från styrelsen 2024-03-25)
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  25 st varav 2 st hyresrätt(er)
  Antal lokaler
  2 st
  TV/bredband
  Kabel Tv och bredband via Bahnhof.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Se stadgar.
  Äger föreningen marken?
  Ja
  Renoveringar Under förra året (2023) har föreningen gjort en partiell stamrenovering i källaren. Vilket var före underhållsplan.

  Fasader, tak och trappuppgångar är gjorda i närtid och för något år sedan gjordes också alla fönster.

  Tvättstuga gjordes för 7-8 år sedan.

  Ny el drogs 7-8 år sedan.

  Byggnaden totalrenoverades 1976.

  Partiella stambyten tillämpas.

  Föreningen har inga planerade renoveringar i dagsläget. (information från styrelsen 2023-10-05)
  Gemensamma utrymmen Tvättstuga, innergård, barnvagnsrum, cykelrum samt förvaring av tex vinterdäck i bergrum. Pinginsrum finns i källaren och även ett utomhuspingisbord finns på gården, gårdsfester får gärna arrangeras medlemmar såsom jubileer, bröllop och studentfirande etc.
  Om föreningen Brf kopparn 5 är en äkta bostadsrättsförening som äger hela fastigehten Stockholm Kopparn 5 inkl marken, på fastigehten finns ett flerbostadshus upplåtet 1929 mmed 25 lägenheter varav 2 st är hyresrätter och resterande 23 bostadsrätter. Föreningen har även 2 st lokaler upplåtna med hyresrätt. Den totala boytan är 2203 kvm.

  Föreningens hemsida:
  https://kopparn5.wordpress.com/
 • Månadsavgift
  6 973 kr/mån. Inkl. värme och vatten, balkongtillägg om 75 kr + Bredbandstillägg om 125 kr tillkommer.
  Andel i föreningen
  5.9292%
  Andel av årsavgift
  5.9289%
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  8 400 kr
  Försäkring
  4 149 kr
  Summa
  12 549 kr
 • Allmänt Här bor du med all tänkbar service direkt utanför dörren, ett stenkast från Nytorget och trevliga restauranger såsom Ai Ramen, Cafe Nizza, Folii, Ubu, La Vecchia Signora, Indio Kitchen och Nytorget 6. Fantastiskt läge intill mysiga Nytorget som är hjärtat av trendiga SoFo. Utanför hemmet finns ett mångfaldigt utbud av mysiga caféer, välrenommérade restauranger, trendiga småbutiker samt ett digert kulturellt utbud. Vitabergsparken och närbelägna Årstaviken erbjuder vacker natur och härliga promenad och joggingstråk. Skrapan, Medborgarplatsen, Götgatsbacken samt Mosebacke ligger alla inom kort promenadavstånd. Kommande år kommer området få ännu ett lyft i och med den nya T-banelinje som ska dras via Sofia. Här bor du i vad som spås vara Södermalms nya up and coming-område och denna del av Södermalm har sakta formats till en av de mest populära och nyskapande. Här, i de grönskande kvarteren kring Åsöberget, njuter du av både lugnet, stadspulsen och charmiga gamla kulturhus i trä i ett och samma område. Längs gatan ligger populära ställen som Café Nizza och Ai Ramen på rad, alla väl värda ett besök. Stig Claessons park utanför porten erbjuder en grönskande liten oas med syrénbersåer och tulpanrabatter. Överallt skymtar ståtliga Sofia kyrkas torn och Vitabergsparken når du på ett par minuter. Närbelägna Fjällgatan bjuder på fantastiska vyer och klassiska restaurang Hermans med sin vegetariska meny, och nedanför Stigberget ligger ställen som Pat´s Place och Folii som bägge vunnit varsin Gulddrake.
  Kommunikation Utmärkta kommunikationer med grön tunnelbana vid Medborgarplatsen samt flera bussar såsom 2, 3, 76, 66 och 53. Blå buss (3:an) går precis invid fastigheten och en kort promenad tar dig även till tunnelbanestationen. Inom några år kommer även en ny tunnelbanelinje dras via Sofia mot Nacka och Kungsträdgården.
  Parkering Boendeparkering på gatan kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Biljett kan lösas för 1.100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
  Taxeområde 3: 15 kr/tim vardagar 7-19, 10 kr/tim lördagar 11-17, övrig tid gratis parkering.

Planritning

(5)
Ioana Monciu Amores
Din mäklare Ioana Monciu Amores 070-456 40 59 [email protected]
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument