Smakfullt renoverad vindsvåning med dubbla takterrasser med kvällssol och hiss in i lägenheten!

Alla bilder
Alexander König
Din mäklare Alexander König 072-310 70 60 [email protected]
Kontakta gärna mäklaren för visning eller om du har andra frågor.
Anmäl intresse
Svarvargatan 17, 7 tr, Penthouse Kungsholmen 4 rok 91 kvm 14 495 000 kr Bud
PENTHOUSE VINDSVÅNING OM 4 ROK - TVÅ TERRASSER I VÄSTERLÄGE MED SJÖUTSIKT - HISS DIREKT IN I LÄGENHETEN - TVÅ BADRUM I EN SUITE

Varmt välkomna upp med hissen som tar dig hela vägen upp in i denna smakfullt renoverade och exklusiva penthouse vindsvåning i absoluta toppskick. Denna bostad måste upplevas på plats! Bostaden är disponerad som en 4 rok fördelad om 91 kvm boarea + 21 kvm biarea. Här bor du högst upp i huset på eget våningsplan med dubbla terrasser i soligt västerläge med bländande sjöutsikt över takåsar och Karlbergs slott!

Ljus och luftig atmosfär då planlösningen är genomgående och vetter mot tre väderstreck samt har flertalet takfönster, luftiga takkupor och stora fönsterpartier med skjutdörrar som vetter mot våningens två terrasser. Köket och vardagsrummet har en otrolig rymd med en social öppen planlösning. Köket är fullt utrustat och har en stor köksö med gott om förvaring samt bänkskivor i exklusiv Carrara marmor. Köket har full maskinell utrustning med kvalitativa vitvaror och integrerad diskmaskin, kaffemaskin, integrerad kyl & frys, ugn, induktionshäll med integrerad fläkt. Från köket nås en av bostadens två terrasser som vetter i soligt västerläge med fantastisk sjöutsikt över Karlbergs slott.

Bostaden har två stycken sovrum med varsitt anslutande badrum i en suite och gott om förvaring i platsbyggda garderober samt klädkammare. Bostaden har även ett extra rum som nås via vardagsrummet vid industriväggen i glas, rummet nyttjas idag som kontor, men fungerar även som sovrum. Från master bedroom når du en av bostadens två terrasser via stora fönsterpartier med skjutdörrar. Här finns två stycken entréer varav en ingång via våning 6 samt en ingång via hissen som går direkt in i lägenheten.

Brf Isbrytaren 37 är en stabil och välskött förening som äger marken, har god ekonomi, låg belåningsgrad och många tunga investeringar utförda i fastigheten. Kontakta ansvarig mäklare Alexander König för mer information.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Svarvargatan 17, 7 tr, Penthouse
  Område
  Kungsholmen, Stockholm
  Postadress
  11249 STOCKHOLM
  Förening
  Brf Isbrytaren 37
  Lgh.nr
  37 / 1701
  Bo & biarea
  91 + 21 m²
  Areakälla
  föreningens information. registrerad som 3 rok i lägenhetsregistret.
  Antal rum
  4 rum och kök
  Månadsavgift
  5 096 kr/mån Inkl. Värme, Vatten, Bredband tillkommer med 132 kr/mån.
  Pris
  14 495 000 kr Bud
  Tillträdesdatum
  Flexibelt
  Våningsplan
  Våning 7 av 7. Penthouse vind på eget våningsplan Hiss finns. Hissen har direktaccess och går hela vägen in i lägenheten.
  Balkong
  Ja
 • Hall:

  Välkomnande entréhall med två ingångar dels via våning 6 så möts du av en trappa som tar dig upp till bostaden samt ytterligare en ingång via hissen som går direkt in i lägenheten. Vid trappstegen finner du mysig downlightbelysning för perfekt stämningsbelysning. Halvvägs upp i trappen till vänster finns gott om plats för avhängning av ytterkläder i platsbyggda garderober samt skoställ. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en grå klinker.

  Kök/ Vardagsrum:

  Hemmets hjärta är vardagsrummet och köket som ligger i en social öppen planlösning. Här finns en otrolig rymd med en imponerande takhöjd, takfönster och takkupor. Köket är platsbyggt och har en stor köksö med köksluckor i en varm beige kulör samt bänkskivor i exklusiv Carrara marmor. Här finns full maskinell utrustning med integrerad diskmaskin, kyl & frys, ugn, kaffemaskin, samt induktionshäll med integrerad fläkt. Vardagsrummet har infällda spotlights i tak, väggarna är målade i en ljus kulör samt har en kontrasterande vägg som är klädd i Wood on wall. På golvet ligger ett slipat och behandlat parkettgolv med golvvärme.

  Terrass 1:

  Rymlig terrass i västerläge som ligger i anslutning till köket. Terrassen nås via stora fönsterpartier med skjutdörr som ger rummet att fantastiskt ljusflöde. Här kan du njuta av många soltimmar under dag samt kväll samtidigt som du har en bländande sjöutsikt över vackra Karlbergs slott.

  Master bedroom:

  Rymligt master bedroom med anslutande terrass och lyxigt badrum som ligger i en suite. Sovrummet har vackra detaljer som en putsad vägg med änglatrapp, infällda spotlights i tak, ljusa väggar samt ett slipat och behandlat parkettgolv. Stora fönsterpartier med skjutdörrar som vetter ut mot terrassen och här finns även en elektrisk rullgardin. Sovrummet har även gott om förvaring i platsbyggda garderober samt en anslutande klädkammare.

  Terrass 2:

  Den andra terrassen ligger även den i västerläge och ligger i anslutning till bostadens Master bedroom. Terrassen nås via stora fönsterpartier med skjutdörr som ger rummet att fantastiskt ljusflöde. Här kan du njuta av många soltimmar under dag samt kväll samtidigt som du har en bländande sjöutsikt över vackra Karlbergs slott.

  Badrum 1:

  Smakfullt renoverat badrum som ligger en suite till master bedroom med en grå klinker på golv samt väggar. Badrummet har infällda spotlights i tak, en stilren duschhörna med duschväggar i svart industriglas, badkar, WC, Handdukstork, golvvärme, badrumskommod med dubbla handfat, tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande bänkskiva i Carrara marmor.

  Sovrum 2:

  Det andra sovrummet rymmer en säng samt skrivbord och har ljusa väggar, ett slipat och behandlat parkettgolv samt anslutande badrum som ligger i en suite. Här finns även förvaring i garderober samt infällda spotlights i tak.

  Badrum 2:

  Det andra badrummet ligger i anslutning till bostadens andra sovrum och är utrustat med dusch med duschväggar i klarglas, badrumskommod med förvaring samt WC. Badrummet har infällda spotlights i tak, vitt kakel på vägg och grå klinker på golv med golvvärme.

  Sovrum/ Kontor:

  Det tredje sovrummet nås via vardagsrummet och nyttjas idag som ett kontor. Här finns ett takfönster och en industrivägg som ger rummet ett naturligt ljusflöde. Väggarna är målade i en ljus kulör och på golvet ligger ett slipat och behandlat parkettgolv.

  Förråd:

  Till lägenheten hör ett källarförråd.
 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1931 (Vinden förädlades till bostad 2016/2017)
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2018-03-10)
  Primärenergital
  179 kWh/m2 och år
 • Namn
  Brf Isbrytaren 37
  Adress
  Svarvargatan 17
  Byggnadsår
  1931(Vinden förädlades till bostad 2016/2017)
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Fast.beteckning
  Isbrytaren 37
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  716419-3430
  Föreningens ekonomi
  Föreningen höjde avgifterna med 5% från och med 2023-12-01
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  37 st
  TV/bredband
  Kabel-TV och bredband levereras via Ownit.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättningsavgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Delat ägande mellan t.ex. barn/förälder när barnet ska bo i lägenheten accepteras. Idag finns ingen lägsta procent som föreningen vill att den boende äger.
  Äger föreningen marken?
  Ja
  Renoveringar Utförda renoveringar:

  2022- Balkongbesiktning
  2022- Lackning och målning av yttre dörrar samt byte av låsmekanik
  2021 - Stamspolning
  2021 - Uppdatering av underhållsplan
  2021 - Renovering av vädringsbalkonger
  2020 - Renovering av trapphus
  2020 - Målning av yttersida på utvalda fönster
  2019 - Förbättringsåtgärder ventilation
  2018 - OVK
  2018 - Energideklaration
  2018 - Uppdatering av underhållsplan
  2018 - Radonmätning
  2017 - Byte av tvättmaskin
  2017 - Ommålning av tvättstuga
  2017 - Renovering av yttertak
  2017 - Bygge av nya källarförråd
  2017 - Byte av avloppsstammar i källaren
  2017 - Byte av torktumlare
  2016 - Renovering av ytterdörr
  2016 - Stamspolning
  2016 - Klotterskydd av fasad
  2016 - Ommålning av fönster
  2015 - Värmejustering
  2015 - Renovering/upprustning av hissmaskineri
  2015 - Justering av stuprör
  2014 - Installation av värmekablar i stuprör
  2011 - Omputsning av fasad
  2011 - Renovering kungsbalkonger
  2009-2010- Installation av balkonger
  1993 - Nya VA-stammar
  1993 - Elledningar utbytta

  Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2021 och 2070, i nuläget är inga större underhåll planerade för de närmaste åren. Finansiella medel reserveras årligen till det planerade underhållet.
  Parkering Föreningen innehar inga egna parkeringsplatser. I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
  Gemensamma utrymmen Gemensamma utrymmen som föreningens medlemmar kan nyttja är:
  - Tvättstugan som ligger belägen i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp
  - Grönskande innergård som sommartid möbleras med utemöbler och grill.
  - Cykelförråd som ligger beläget i källaren
  Om föreningen Brf Isbrytaren 37 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 37 lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt.

  Föreningen förvärvade huset på 80-talet som är ett kulturhus, gulmärkt av Stockholms stadsmuseum, 1987. Med detta menas att huset är särskilt värdefullt från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Byggnaden stod färdig år 1931 och har en fasad i funkisstil, medan interiören uppvisar många stildrag från 20-talet och nyklassicismen. Det är totalt 37 st lägenheter i huset varav alla är upplåtna med bostadsrätt om totalt 1885 kvm.

  - Brf Isbrytaren 37 är en välskött och stabil förening där lån per kvm ligger på 2.971kr.
  - Föreningen är en äkta förening som äger marken.
  - Styrelsen har under året omförhandlats föreningens lån samt gjort en större amortering.
  - Från och med den 1:a dec 2023 höjs avgiften med 5% (uppdaterad avgift visas i annonsen)


  - Delat ägande mellan t.ex. barn/förälder när barnet ska bo i lägenheten accepteras.
  - Fastigheten är försäkrad hos Brandkontoret.


  En överlåtelseavgift tas ut om 1 313 kr som betalas av köparen.
  Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr per pantsättning.

  Juridisk person accepteras ej som köpare.

  Besök gärna föreningens hemsida https://isbrytaren37.bostadsratterna.se/
 • Pris
  14 495 000 kr Bud
  Månadsavgift
  5 096 kr/mån. Inkl. Värme, Vatten, Bredband tillkommer med 132 kr/mån.
  Andel i föreningen
  4.60393%
  Andel av årsavgift
  4.81746%
  Indirekt nettoskuldsättning
  219 586 kr. Uppgift hämtad ur årsredovisning 2022
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  7 200 kr
  Försäkring
  2 400 kr
  Antal personer i hushållet
  2 st
  Summa
  9 600 kr
  Schablonberäknad
 • Här bor du med ett fantastiskt läge med direkt närhet till såväl Kungsholms Strand, Norr Mälarstrand som till Rålambshovsparken, Kronobergsparken och stadens puls. Området är lugnt och erbjuder ett brett utbud av caféer, restauranger och butiker. Underbara promenad- och joggingstråk finns runt hörnet och sträcker sig Kungsholmen runt. Badmöjligheter sommartid ges vid Kungsholms strand och Hornsbergs strand och Västermalmsgallerian med dess breda utbud av butiker ligger en kort promenad bort. Mycket goda kommunikationer i direkt närhet med blå och grön tunnelbanelinje vid Fridhemsplan. Innerstadsbussarna 3, 62, 52 och 40 samt flertalet övriga busslinjer såsom 1:an, 3:an och 4:an finns i närheten. En kort promenad ned till City finns Centralstationen med såväl pendeltåg som Arlanda Express.

Planritning

Alexander König
Din mäklare Alexander König 072-310 70 60 [email protected]
Inga visningstider ännu, men kontakta mig gärna om du har frågor.
Anmäl intresse

Boka en fri värdering

Tradition logotyp
Bilder och filmer Beskrivning Ritning Dokument